1Hoofdredactioneel | Marian Adriaansen

Nederland is in de ban van positieve gezondheid, net als het dossier van deze TvZ. Het concept sluit goed aan op maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij we volgens de koning in zijn troonrede gewend moeten raken aan een participatiemaatschappij, in plaats van te willen blijven leven in een verzorgingsstaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Positieve gezondheid

Nederland is in de ban van positieve gezondheid, net als het dossier van deze TvZ. Het concept sluit goed aan op maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij we volgens de koning in zijn troonrede gewend moeten raken aan een participatiemaatschappij, in plaats van te willen blijven leven in een verzorgingsstaat. De verzorgingsstaat leidt immers voornamelijk tot een achteroverleunende patiënt, van wie geen actieve rol gevraagd wordt bij het handhaven van zijn eigen gezondheid en die vertrouwt op een overheid die voor hem zal zorgen van de wieg tot het graf. Een dergelijke houding heeft bovendien tot gevolg dat de

0
0

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.