1Hoofdredactioneel | Marian Adriaansen

Aan Engelse verpleegkundigen werd de suggestie gedaan om een badge met ‘ik ben te dik’ te dragen, vanuit de gedachte dat dragers van deze badge zich zo zouden schamen dat ze gemotiveerd raken om af te vallen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Nieuwe inzichten

In Nederland lijden veel patiënten aan ondervoeding en kampt ook een aanzienlijk aantal mensen met overgewicht, wat tot veel uiteenlopende lichamelijke klachten kan leiden. Lange tijd was aandacht voor voeding naar de marge van het handelen van verpleegkundigen verschoven en overgedragen aan de voedingsassistente.

Sinds we weten dat veel oudere mensen en chronisch zieken ondervoed zijn en dat een goede voedingstoestand een positieve bijdrage levert aan genezing, wordt voeding ook voor verpleegkundigen weer belangrijker, hoewel het beter kan. Het afnemen van voedingsassessment-instrumenten als de MUST en de SNAQ gebeurt wel, maar wordt toch nog in een aantal gevallen

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.