Column | Bart Cusveller

In Denemarken verscheen onlangs een onderzoek naar zingeving onder vrouwen die voor de eerste keer bevallen. Twee op de drie Deense vrouwen bleken rond een bevalling te bidden voor gezondheid. Dat gaf verloskundigen en verpleegkundigen te denken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bidden

In Denemarken verscheen onlangs een onderzoek naar zingeving onder vrouwen die voor de eerste keer bevallen. De Deense samenleving lijkt veel op die in Nederland: minder en minder mensen noemen zich godsdienstig. Toch bleken twee op de drie Deense vrouwen rond een bevalling te bidden voor gezondheid. Dat gaf verloskundigen en verpleegkundigen te denken. Ze zeggen holistische zorg te verlenen, inclusief aandacht voor zingeving. Nu blijkt bidden een gebruik waaraan zorgvragers niet alleen in het dagelijks leven hechten, maar ook wanneer ze zorg nodig hebben. Als dat zo is dan hebben zorgverleners gerede grond om aandacht te geven aan
0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.