De meetlat | De meerwaarde van umbrella-reviews

In deze serie beschrijven wij op een korte en overzichtelijke manier de highlights van verschillende onderzoeksdesigns. Dit keer: de meerwaarde van umbrella-reviews (UR) ten opzichte van systematische reviews (SR).

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
?????????????????????????????????????????????????????????

Goed uitgevoerde systematische reviews zijn efficiënte en betrouwbare informatiebronnen voor zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers. Ook al zijn ze perfect uitgevoerd, het nadeel is dat ze meestal ingaan op het effect van één behandeling op slechts een aantal uitkomsten. Een voorbeeld hiervan is de SR naar het effect van bewegen op depressieve en angstige symptomen bij patiënten met ischemische hartziekten.
1
Op grond van deze SR weet je of je in de genoemde doelgroep bewegen moet toepassen om depressieve en angstige symptomen te verminderen, maar dat is slechts een klein onderdeel in de behandeling van patiënten met ischemische hartziekten. Alleen op

0
0

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.