De rol van verpleegkundigen bij ziekenhuiscalamiteiten

Als er in een ziekenhuis een mogelijke calamiteit plaatsvindt, treedt het calamiteitenbeleid in werking. Verpleegkundigen zijn daar vaak nauwelijks bij betrokken. Hoe komt dat? En waarom moet het anders?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
466275298

Als er in een ziekenhuis een mogelijke calamiteit plaatsvindt, treedt het calamiteitenbeleid in werking. Verpleegkundigen zijn daar vaak nauwelijks bij betrokken. Ook de aanbevelingen die volgen uit onderzoek naar een calamiteit, landen maar matig op de verpleegkundige werkvloer. Hoe komt dat? En waarom moet het anders?

In het calamiteitenbeleid in ziekenhuizen spelen verpleegkundigen nog geen grote rol. Zij worden hoogstens betrokken in de multidisciplinaire onderzoekscommissies, ná een calaminteit. En dat terwijl verpleegkundigen vaak al in een vroeg stadium zien dat ‘het mis gaat’ met een patiënt. Zo vermeldt het onderzoek naar een tragische gebeurtenis in het Tergooi, waarbij een patiënt

0
1

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.