Dossier Aandacht | Aandacht voor zingeving in Europees perspectief

Hogescholen uit meer dan 20 Europese landen ontwikkelen in het kader van het Erasmus+ EPICC-project samen een onderwijsstandaard voor aandacht voor zingeving in het verpleegkundig hoger onderwijs.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hogescholen uit meer dan 20 Europese landen, waaronder hogeschool Viaa, ontwikkelen in het kader van het Erasmus+ EPICC-project samen een onderwijsstandaard voor aandacht voor zingeving in het verpleegkundig hoger onderwijs en een toolkit met lesmethoden. De resultaten van dit project worden medio 2019 gepresenteerd.In dit artikel komen vier partners van het EPICC-project (Enhancing Nurses’ Competence in Providing Spiritual Care through Innovative Education and Compassionate Care) aan het woord.

Piret Paal bijt het spits af door te stellen dat het in de aandacht voor zingeving vooral neerkomt op ‘verbinding zoeken’ met jezelf. ‘Luisteren naar je ademhaling en het vinden van een

0
9

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.