Dossier EPA | Interpersoonlijke sociaal- psychiatrische begeleiding

In dit artikel wordt een model uitgewerkt wat als doel heeft de begeleidingscontacten meer structuur te geven. We noemen dit Interpersoonlijke sociaal-psychiatrische begeleiding (ISPB).

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mensen met een ernstige psychische aandoening hebben veelal een jarenlange carrière in de psychiatrische hulpverlening achter de rug. Maar die hulpverlening blijkt nogal eens doel, richting en structuur te missen. In dit artikel wordt een model uitgewerkt wat als doel heeft de begeleidingscontacten meer structuur te geven. We noemen dit Interpersoonlijke sociaal-psychiatrische begeleiding (ISPB).

In Nederland hebben zo’n 221 duizend mensen een ernstige psychische aandoening (EPA). Een kwetsbare groep, want naast psychische problemen hebben ze vaak ook een lagere sociaaleconomische status en last van traumatisering en stigmatisering. In de regel worden ze begeleid door (post)hbo-verpleegkundigen,

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.