Dossier Gendersensitieve gezondheidszorg | Seksespecifieke benadering in de psychiatrie

Mannen en vrouwen met dezelfde ziektesymptomen gedragen zich vaak anders en hebben verschillende behoeften, aldus psychiater Janneke Zinkstok. Verpleegkundigen in de ggz moeten die verschillen kennen om hun benaderingswijze erop aan te passen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het verschil tussen mannen en vrouwen komt overal in de maatschappij tot uiting, dus ook in de psychiatrie. Mannen en vrouwen met dezelfde ziektesymptomen gedragen zich vaak anders en hebben verschillende behoeften, aldus psychiater Janneke Zinkstok. Verpleegkundigen in de ggz moeten die verschillen kennen om hun benaderingswijze erop aan te passen.

Er is een toenemende belangstelling voor man/vrouwverschillen in het ontstaan, het beloop en de behandeling van psychische aandoeningen, zegt Janneke Zinkstok. ‘Tegelijkertijd is duidelijk dat er nog maar weinig bekend is over deze verschillen. Daarom is er ook dringend behoefte aan meer wetenschappelijk onderzoek. Ook al bestaat de wereldbevolking

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.