Dossier Opleiden | Aan het werk met kwaliteitsstandaarden

Van verpleegkundigen (in opleiding) wordt steeds meer verwacht dat ze de kwaliteit van zorg verbeteren en oog hebben voor de rol van de organisatie daarbij. Hoe laat je verpleegkundestudenten met dit thema kennismaken?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kwaliteit en organisatie: het zijn van die mooie containerbegrippen. Woorden die in de zorg vaak te horen zijn. Van verpleegkundigen (in opleiding) wordt immers steeds meer verwacht dat ze de kwaliteit van zorg verbeteren en oog hebben voor de rol van de organisatie daarbij. Hoe laat je verpleegkundestudenten met dit thema kennismaken?

De opleiding verpleegkunde van De Haagse Hogeschool boog zich begin 2017 over die vraag. Ze onderzocht hoe zij het kwaliteitsconcept op een aantrekkelijke manier kan opnemen in haar versie van de BN2020, die vanaf september 2017 compleet draait. De zoektocht van drie Haagse hogeschooldocenten naar een theoretisch consistent

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.