Dossier Opleiden | Creatief, blended en samen leren op de werkplek

Continu innoveren is een voorwaarde om goede zorg te leveren in een tijd van snelle veranderingen. Vernieuwend leren kan hierin voorzien. Zeker wanneer je als verpleegkundige behoefte hebt aan op maat gesneden, direct toepasbare oplossingen die het leren op de werkvloer ondersteunen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

VILANS IS EEN KENNISCENTRUM dat samen met zorgorganisaties en onderwijsopleidingen werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de langdurige zorg. Het team ‘Vernieuwend Leren’ van Vilans draagt bij aan het leeren ontwikkelvermogen van medewerkers, zodat ze flexibel en wendbaar aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door ervaringen uit de praktijk te gebruiken als input voor leertrajecten of leerinterventies. Denk hierbij aan vormen als reflectietools, praktijksimulaties, teamtrajecten en de inzet van game-principes.

Blijven verbeteren

‘Bij de interventies selecteren we uitdagende dilemma’s uit de praktijk,’ vertelt Marieke Linnebank van Vilans. ‘Deelnemers kunnen onderzoeken welke vooronderstellingen onder hun gedrag liggen, waarbij sommige niet

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.