Dossier Opleiden | Van proeftuin tot maatwerktraject

De zorg wordt steeds complexer. Dat vraagt om een andere mix van kennis, vaardigheden, gedrag en competenties van verpleegkundigen. Het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis speelt hierop in.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Comorbiditeit, kortere ligduur, vergrijzing, technologische en politieke ontwikkelingen: ze maken de zorg steeds complexer. Ook is de opvatting over gezondheidszorg veranderd. Dat vraagt om een andere mix van kennis, vaardigheden, gedrag en competenties van verpleegkundigen. Het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis speelt hierop in.

HET ELIZABETH TWEESTEDEN ZIEkenhuis (ETZ) is in 2014 gestart met het project Verpleegkunde 2020, om verpleegkundigen voor te bereiden op de toekomst. Het doel: integrale zorgteams samenstellen die afgestemd zijn op de (toekomstige) zorgvraag, met duidelijk onderscheid tussen de opleidingsniveaus mbo en hbo. Uitgangspunt daarbij zijn de nieuwe beroepsprofielen zoals beschreven in Verpleegkundigen & Verzorgenden 2020. De

0
1

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.