Dossier Ouderenzorg | Waardevol onderwijs draait om relaties

Met het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020 en de mbo-kwalificatiedossiers zijn al goede stappen gezet om de zorg- en welzijnberoepen toekomstbestendig te maken. Helaas is de ouderenzorg nog steeds een ondergeschoven kindje. Dat kan anders, vinden drie zorgorganisaties, LOI Hogeschool en mbo Rijnland. Zij voeren samen een vernieuwende praktijkleerroute uit, specifiek gericht op de ouderenzorg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
475988916

VAN ALLE MENSEN MET EEN ziekte behoort de meerderheid tot de groep van senioren. Hoe ouder, hoe meer aandoeningen.1 Toch is in de reguliere opleiding bachelor verpleegkunde de aandacht voor ouderen tamelijk beperkt. Studenten worden tijdens hun opleidingstijd onvoldoende voorbereid op de toenemende complexiteit van de ouderenzorg. Dit komt onder meer doordat zij meestal alleen in hun eerste jaar stage lopen in een verpleeghuis en dan alleen basiskennis opdoen, waardoor ze de zorg als laagcomplex ervaren.2 De kwaliteit van de stageplaatsen behoeft daarom verbetering.3,4

Na diplomering kiezen hbo’ers doorgaans niet voor de ouderenzorg.5,6 Lang niet alle

0
1

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.