Dossier Persoonsgerichte zorg | Proeftuin Cicero Zorggroep

Ouderenorganisatie Cicero Zorggroep is een van de vier proeftuinen voor het programma Persoonsgerichte zorg van Vilans. Hoe kreeg het programma hier vorm en hoe gaat het nu? Drie betrokkenen blikken terug.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AppleMark

In het project Persoonsgerichte zorg van Vilans wordt het concept persoonsgerichte zorg uitgeprobeerd in verschillende zorgsettingen: verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg en gezondheidscentra. De Limburgse ouderenorganisatie Cicero Zorggroep pakte het project enthousiast op: het sloot dan ook goed aan bij haar strategielijn ‘cliënt centraal’. Twee adviseurs van Vilans begeleidden de proeftuin.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41184-017-0030-1/MediaObjects/41184_2017_30_Fig1_HTML.jpg

Een warm welkom betekent bij Schuttershof: vooraf op huisbezoek bij een nieuwe bewoner, geen administratieve rompslomp op de eerste dag en een persoonlijk gesprek met de locatiemanager.

De betrokkenen

Jeanny Engels was vanuit Vilans bij het project betrokken. Ze vertelt: ‘Het is voor ons belangrijk dat het management achter zo’n project

0
0

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.