Dossier Pijn | Een nieuwe indicatorset

V&VN Pijnverpleegkundigen kreeg de opdracht om een nieuwe indicatorset over pijn in het ziekenhuis te formuleren. Dit ter verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten met (potentiële) pijn, en voor deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

V&VN Pijnverpleegkundigen kreeg de opdracht om een nieuwe indicatorset over pijn in het ziekenhuis te formuleren. Dit ter verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten met (potentiële) pijn, en voor deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals. Deze indicator is van belang voor alle medische en verpleegkundige specialismen. Daarom was brede consensus nodig voor de uiteindelijke goedkeuring en om draagvlak te hebben bij de implementatie van de indicator.

Pijn kan bij alle patiënten in een ziekenhuis voorkomen.1 Pijn is meer dan een symptoom van een ziekte. In veel gevallen moet pijn worden beschouwd als een ernstige comorbiditeit, die het resultaat van medische

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.