Dossier Pijn | Met pijn-APP Kan de patiënt zelf pijn meten

Uit internationaal onderzoek blijkt dat ook patiënten zelf in staat zijn hun eigen pijnscores betrouwbaar te registreren en te verzamelen, zonder tussenkomst van een zorgprofessional.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De verpleegkundige in het ziekenhuis meet volgens de VMS-richtlijnen drie maal daags postoperatieve pijn bij een patiënt. Uit internationaal onderzoek1 blijkt dat ook patiënten zelf in staat zijn hun eigen pijnscores betrouwbaar te registreren en te verzamelen, zonder tussenkomst van een zorgprofessional.

Op initiatief van het OLVG is daarom een prototype van een OLVG pijn-app ontwikkeld, met het doel deze wetenschappelijk te evalueren en door te ontwikkelen naar een definitieve versie.

Bram Thiel, van oorsprong verpleegkundige en sinds negen jaar als physician assistant werkzaam bij de afdeling anesthesiologie van het OLVG, houdt zich voornamelijk bezig met postoperatieve pijnzorg. ‘Wij

0
6

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.