Dossier Positieve gezondheid | De stand van zaken: Voorhoede ziet vooral kansen

Het Institute for Positive Health (IPH) inventariseerde in 2015-2016 de stand van zaken in Nederland rond Positieve gezondheid. Er is veel animo voor het concept bij een voorhoede van mensen en organisaties. Zij zien vooral kansen en mogelijkheden, door de brede kijk op gezondheid.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Drie verpleegkundigen

Een duidelijker en gestructureerd beeld krijgen van wat speelt in ons land rond Positieve gezondheid. Dat was de reden voor de inventarisatie van het IPH in 2015-2016 (Steekelenburg e.a., 2017). De opdracht kwam van ZonMw, maar de inventarisatie was ook een wens van het ministerie van VWS. ‘Op basis hiervan kan het ministerie bepalen wat nodig is en eventuele vervolgstappen faciliteren’, aldus het rapport.

Vragenlijst

De inventarisatie werd gedaan via een digitale vragenlijst met vragen over zeven items ten aanzien van het concept Positieve gezondheid: motieven, verwachtingen, aanpak, ervaringen, obstakels, behoeftes en adviezen. De vragenlijst werd eind 2015 gemaild aan

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.