Dossier PROMs | Organisatie van zorg beïnvloedt patiëntuitkomsten

Vraag patiënten wat zij belangrijk vinden in het contact met verpleegkundigen, dan komen goede bejegening en communicatie bovenaan het lijstje. In dit artikel gaan we op zoek naar de organisatieaspecten die de meeste invloed hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vraag patiënten wat zij belangrijk vinden in het contact met verpleegkundigen, dan komen goede bejegening en communicatie bovenaan het lijstje. Patiënten willen gehoord worden, met deskundigheid en respect behandeld en ze willen invloed kunnen uitoefenen op hun zorg. Maar ook de organisatie van de zorg beïnvloedt de patiëntuitkomsten. In dit artikel gaan we op zoek naar de organisatieaspecten die de meeste invloed hebben.

Is het aantal verpleegkundigen en verzorgenden op de afdeling van invloed op de kwaliteit van zorg? Is het percentage patiënten met decubitus lager wanneer op de afdeling meer verpleegkundigen per patiënt werken? Leiden meer hogeropgeleide zorgverleners tot

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.