Dossier Robotica | De was leren doen met een robot

Sociale robot Zora helpt Korsakovpatiënten bij het doen van de was volgens dit principe.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
4,5 Kilogramm, 59 Zentimeter, rund 18000 Euro: Zora ist ein humoider Roboter, der am UKSH zum Einsatz kommen. Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) Usage: Journal Inside __ (20181210)

600.000 mensen leiden aan het syndroom van Korsakov (Nationale Drug Monitor 2016). Korsakov is een chronische neurocognitieve aandoening die veroorzaakt wordt door een acuut tekort aan vitamine B1. Mees-tal is dit vitaminetekort een gevolg van langdurige zelfverwaarlozing en een slecht eetpatroon door langdurig intensief alcoholgebruik. Het belangrijkste symptoom van het syndroom van Korsakov is geheugenverlies. Door dit geheugenverlies is het voor Korsakovpatiënten vaak lastig om alledaagse handelingen zelfstandig uit te voeren.1 Een van de methodes die kan helpen bij het (opnieuw) aanleren van alledaagse handelingen is het foutloos leren-principe. Hierbij wordt een taak opgedeeld in kleine stappen en worden

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.