Dossier Waardigheid en trots | Betrokken bestuurders gevraagd

Het spraakmakende manifest Scherp op ouderenzorg van Hugo Borst en Carin Gaemers heeft raakvlakken met het plan Waardigheid en trots. Bijvoorbeeld waar het gaat om het pleidooi voor ‘betrokken’ bestuurders. Staatssecretaris van Rijn voelt zich ‘gesteund’ door het manifest.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Wie is Hugo Borst?’ Die vraag kon je in 2015 nog wel eens voorbij horen komen. Borst was vooral sportjournalist en wie niet van voetbal houdt, hoefde hem niet te kennen. Intussen weten de meeste Nederlanders dat hij een voorvechter is voor een humane ouderenzorg. De omslag in de beeldvorming begon met zijn boek Ma, dat eind 2015 verscheen. Hierin schetste Borst een portret van zijn hoogbejaarde, dementerende moeder. Inclusief de onvermijdelijke verhuizing naar het verpleeghuis. ‘Het is hier verschrikkelijk’, oordeelde mevrouw Borst drie weken na aankomst. Dit zinnetje bevat de essentie van het manifest Scherp op ouderenzorg, waarmee haar

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.