Dossier Zingeving | Leefstijlverandering door zingeving bij mensen met CVZ

Stel je voor dat je een chronische cardiovasculaire ziekte (CVZ) hebt en het advies krijgt te stoppen met roken en meer moet gaan bewegen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Leefstijlverandering is ongelooflijk moeilijk, we weten zelf hoe zwak onze wilskracht soms is. Het volhouden van het hardlooprondje valt vaak niet mee en het weerstaan van de zak chips en het wijntje in de avond is lastig.https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41184-018-0221-4/MediaObjects/41184_2018_221_Fig1_HTML.jpg

Stel je voor dat je een chronische cardiovasculaire ziekte (CVZ) hebt en het advies krijgt te stoppen met roken en meer moet gaan bewegen? Wat geeft hierbij hoop en kracht om door te zetten? Welke bronnen van zingeving hebben mensen hierbij?

Er zijn in Nederland 1,4 miljoen mensen met een cardiovasculaire aandoening, zoals coronaire hartziekten, beroertes, hartfalen en hartritmestoornissen.1 Leefstijlfactoren als voeding,

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.