Dossier Zingeving | Zingeving moet je implementeren

Verpleegkundigen ervaren handelingsverlegenheid op gebied van zingeving. Aandacht voor zingeving moet je daarom implementeren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verpleegkundigen toerusten op het gebied van zingeving omvat niet alleen het aanleren van competenties op het microniveau van de directe verpleegkundige/zorgvragerrelatie, maar zeker ook voorwaardenscheppende competenties op het mesoniveau van het team en de afdeling. Onderdeel van de toerusting is ook het methodisch werken aan zingeving in verpleegkundig redeneren en verslaglegging, verwijzen naar en consulteren van experts, coaching en deskundigheidsbevordering van teamleden, organiseren van overlegvormen en educatie, en beïnvloeden van beleid en organisatie. Al deze competenties behoren in principe tot de verantwoordelijkheden van iedere verpleegkundige. Maar om te voorkomen dat dan juist niemand zich verantwoordelijk voelt, kan het net als

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.