Lean management in de zorg: Goede doorstroming op de HCK

Elke patiënt die naar de hartkatheterisatiekamers gaat, heeft de juiste infuuscanule in de juiste arm. Projectleider Arwen Naber vertelt hoe het project heeft geholpen om veiligheidsrisico’s en tijdverlies te voorkomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verpleegkundige legt een infuus aan

Elke patiënt die naar de hartkatheterisatiekamers gaat, heeft de juiste infuuscanule in de juiste arm. Dit was althans het doel van een lean verbeterproject op de afdeling Cardiologie van het VU medisch centrum. Projectleider Arwen Naber vertelt hoe het project heeft geholpen om veiligheidsrisico’s en tijdverlies te voorkomen.

Een infuuscanule met de verkeerde diameter, een infuus in de verkeerde arm, een ondoorgankelijk infuus of helemaal geen infuus. Daarmee kwamen patiënten regelmatig aan op de hartkatheterisatiekamer (HCK) van het VU medisch centrum (VUmc). Arwen Naber, stafadviseur en projectleider op de afdeling Cardiologie, vertelt: ‘Op de HCK vinden cardiologische ingrepen plaats, zoals

0
0

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.