Leiderschapsprogramma

De academisering van de verpleegkunde in Nederland begon in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Sindsdien bestaat ook de universitaire studie verplegingswetenschap. Het tweejarige leiderschapsprogramma Leadership Mentoring in Nursing Research (LMNR) moet het verpleegkundig onderzoek verder versterken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
personal

‘De infrastructuur voor verplegingswetenschappelijk onderzoek in Nederland is beperkt en kwetsbaar.’ Dat concludeerde de Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO) in 2001, twintig jaar na de start, in een advies aan de Minister van VWS. Er waren maar weinig senior onderzoeksfuncties en slechts drie vaste leerstoelen aan universiteiten, namelijk in Maastricht, Nijmegen en Utrecht. In het advies werd voorgesteld te investeren in kleine, stabiele onderzoeksgroepen binnen de UMC’s, bij voorkeur geleid door een hoogleraar Verplegingswetenschap. Een belangrijk aspect van het advies was de erkenning van de noodzaak om te investeren in postdoc-carrièremogelijkheden voor gepromoveerde verpleegkundigen, want die waren er nauwelijks. Het voorstel

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.