Naamkaartjes dragen bij het werken met Korsakov-patiënten: Ik weet wie je bent

Cliënten met het syndroom van Korsakov hebben baat bij een gestructureerde en veilige omgeving. Het herkennen van de mensen om hen heen zou die structuur en veiligheid kunnen bieden. Om die reden is een kleinschalig praktijkonderzoek gedaan naar het dragen van naamkaartjes door zorgmedewerkers in verpleeghuis Markenhof in Beekbergen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verpleeghuis Markenhof is één van de drie verpleeghuizen van Atlant. Markenhof is een verpleeghuis speciaal afgestemd op mensen met het syndroom van Korsakov en biedt plaats aan 138 cliënten. Het zo zelfstandig mogelijk functioneren is een belangrijk uitgangspunt voor de zorg, begeleiding en behandeling. Op het terrein van Markenhof en binnen Markenhof zelf zijn hulpmiddelen aangebracht om deze zelfstandigheid te bevorderen. Voor de specifieke doelgroep Korsakov heeft Atlant het predicaat Topcare ontvangen. Topcare staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. Topcare heeft als doel de zorg binnen de verpleeghuissector de kwaliteit van leven van

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.