Onderzoek | De waarde van virtual reality in de zorg

Hoe ervaren patiënten en verpleegkundigen deze technologie? En hoe draagt dit bij aan het welbevinden van de patiënt en de kwaliteit van zorg? Studenten van het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg & Technologie zochten het uit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De inzet van virtual reality (VR) kan bijdragen aan persoonsgerichte zorg, zo blijkt uit onderzoek.1,2 Het Máxima Medisch Centrum (MMC) maakt gebruik van de VR-toepassing VisitU, die voor meer verbondenheid met thuis zorgt. Hoe ervaren patiënten en verpleegkundigen deze technologie? En hoe draagt dit bij aan het welbevinden van de patiënt en de kwaliteit van zorg? Studenten van het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg & Technologie zochten het uit.

Een ohttps://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41184-018-0102-x/MediaObjects/41184_2018_102_Fig1_HTML.jpgpname in het ziekenhuis gaat vaak gepaard met gevoelens als angst, stress, onzekerheid en verveling. Deze emoties hangen niet alleen samen met de ziekenhuisomgeving zelf en de medische behandelingen die de

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.