Onderzoek | Dementiepreventie, interventie en zorg

Het verzamelen van het beste beschikbare wetenschappelijk bewijs voor preventie en behandeling van dementie, en het op basis daarvan formuleren van aanbevelingen voor de praktijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Context

De ‘Lancet Commission on Dementia’ is ingesteld om op het gebied van dementie – wat zij beschouwen als de grootste uitdaging voor zorg en welzijn in de 21e eeuw – het best beschikbare bewijs voor preventie en behandeling te verzamelen, en om op basis daarvan aanbevelingen te doen voor de praktijk.

Wereldwijd lijden meer dan 50 miljoen mensen aan dementie, en de verwachting is dat dit aantal in 2050 verdriedubbeld zal zijn. De ‘Lancet Commission on dementia’ deed onderzoek naar mogelijk beïnvloedbare risicofactoren en deed op basis daarvan aanbevelingen voor preventie en behandeling. Deze zijn eind vorig jaar in

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
3
Avatar
Henk Rosendal en José van Dorst zijn respectievelijk lector Wijkzorg aan de Hogeschool in Rotterdam en adviseur en vice-voorzitter van de fractie Wijkverpleegkundigen van V&VN. Samen startten zij de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW). Zij bloggen over de hervorming in de langdurige zorg en de nieuwe rol van de wijkverpleging.