Onderzoek | Gedeelde besluitvorming in de dagelijkse zorg

Een speciaal hiervoor ontwikkeld raamwerk geeft verpleegkundigen en verzorgenden inzicht in hoe gedeelde besluitvorming vorm kan krijgen in de dagelijkse zorg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
für Beitrag Forum 2011/01
Gedeelde besluitvorming komt vooral voor tijdens de consultatie. Maar ook in het vervolgtraject, het uitvoeren van de zorg, kan het worden ingezet. Een speciaal hiervoor ontwikkeld raamwerk geeft verpleegkundigen en verzorgenden inzicht in hoe gedeelde besluitvorming vorm kan krijgen in de dagelijkse zorg.

Het lectoraat van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid (FHMG) definieert persoonsgerichte praktijkvoering als het voortdurend samen vormgeven van relaties en structuren binnen zorg-, leer- en werkomgevingen zodanig dat eigen regie en waardigheid van alle betrokkenen worden gerealiseerd. McCormack en McCance hebben een raamwerk voor persoonsgerichte zorg ontwikkeld en getest (zie figuur 1), waarin gedeelde besluitvorming een belangrijk

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.