Onderzoek | Medische technologie in de thuissituatie

Antwoord krijgen op de vraag welke medische technologieën thuis worden ingezet, hoe vaak dat het geval is, en welke trends daarbij te onderscheiden zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

CONTEXT

Mensen blijven steeds langer thuis. Enerzijds vanwege het gevoerde overheidsbeleid waarbij de focus ligt op extramuralisering, anderzijds vanwege de verander(en)de wensen van mensen zelf. Mensen willen in toenemende mate zo lang mogelijk thuis blijven wonen, al dan niet met ondersteuning van naasten. Daarnaast kunnen behandelingen, waarvoor mensen voorheen naar het ziekenhuis moesten, vaker thuis plaatsvinden, door het gebruik van nieuwe medische technologie. Het is echter niet duidelijk welke van deze medische technologieën nu precies in de thuissituatie worden gebruikt en hoe vaak. Om hier een antwoord op te krijgen werd een systematische literatuurreview uitgevoerd. De uitkomsten hiervan zijn begin

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
4
Avatar
Henk Rosendal en José van Dorst zijn respectievelijk lector Wijkzorg aan de Hogeschool in Rotterdam en adviseur en vice-voorzitter van de fractie Wijkverpleegkundigen van V&VN. Samen startten zij de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW). Zij bloggen over de hervorming in de langdurige zorg en de nieuwe rol van de wijkverpleging.