Onderzoek | Organisatorische en omgevingskarakteristieken van persoonsgerichte woonlocaties voor ouderen

Het doel van dit onderzoek is om factoren te vinden die kenmerkend zijn voor persoonsgerichte intramurale ouderenzorg, waarbij zowel wordt gekeken naar organisatorische en omgevingsfactoren als naar kenmerken van de cliënten en medewerkers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Context

Net als in andere West-Europese landen neemt ook in Zweden de vergrijzing van de bevolking toe met daaraan gekoppeld een toenemende zorgvraag en chronische aandoeningen zoals dementie. Om deze kwetsbare doelgroep in staat te stellen een betekenisvol leven te kunnen leiden, is er in de zorg meer nodig dan alleen aandacht voor patiëntveiligheid of controle van symptomen. Te denken valt bijvoorbeeld aan aandacht voor eigen regie door keuzemogelijkheden in dagelijkse zorg te bieden en een aanbod van op de persoon afgestemde zinvolle activiteiten. Persoonsgerichte zorg wordt beschouwd als een model waarbij er expliciet aandacht is voor het welzijn van

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.