Onderzoek | Ouders bij medische visite: een waardevolle aanvulling

In dit artikel wordt aan de hand van het project "Ouders bij de visite" inzicht gegeven op welke wijze verpleegkundigen van het Emma Kinderziekenhuis invulling geven aan een actieve samenwerking met ouders.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Team Meeting Birgelen Band 2 “Der Verkaufsprozess”; © Nancy Edmonds / iStock.com Usage: Journal Inside __ (20180518)

De verpleegkundige moet tegenwoordig de patiënt én de informele zorgverlener actief betrekken in het verpleegkundig proces. In het opleidingsprofiel BN 2020 is deze nieuwe wijze van verplegen geëxpliciteerd in de verschillende CanMEDS-rollen.1 In dit artikel wordt aan de hand van het project “Ouders bij de visite” en een daaraan gekoppeld onderzoek inzicht gegeven op welke wijze verpleegkundigen van het Emma Kinderziekenhuis invulling geven aan een actieve samenwerking met ouders.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41184-018-0138-y/MediaObjects/41184_2018_138_Fig1_HTML.jpg

Project “Ouders bij de visite”

Het Emma Kinderziekenhuis (EKZ) is een gespecialiseerd kinderziekenhuis en onderdeel van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Er worden veel kinderen met een chronische

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.