Onderzoek | Pathway to better patient care and nurse workforce outcomes in home care

Het groeiende tekort aan goede verpleegkundigen is een probleem waar veel westerse landen mee kampen. Als mogelijk antwoord hierop is eind vorige eeuw in de VS het concept van magneetziekenhuizen ontwikkeld met als doel verpleegkundigen te werven en behouden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Context

Deze magneetziekenhuizen worden gekenmerkt door een aantal eigenschappen, of ‘magneetkrachten’, zoals onder andere autonomie van verpleegkundigen, een platte organisatiestructuur en veel interdisciplinaire relaties. Ook in Nederland zijn diverse ziekenhuizen met dit concept gestart.

Als vervolg hierop is door de ANA (American Nurses Association) het Pathway to Excellence Programme ontwikkeld, dat zich meer richt op andere settings dan het ziekenhuis. Het betreft daarmee zowel een uitbreiding als een verbreding ten opzichte van het magneetconcept, waarbij de magneetkrachten als Pathway Standards worden beschreven. Het betreft – vrij vertaald – deze twaalf normen (‘standards’):

  1. 1.

    Verpleegkundigen bepalen zelf hoe zij hun professie

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.