Onderzoek | Patiëntgerichte zorg in Zwitserland

In kaart brengen in hoeverre patiënten in Zwitserse ziekenhuizen patiëntgerichte zorg ervaren en wat de associatie is tussen patiëntgerichte zorg enerzijds en de verpleegkundige werkomgeving en gemiste zorgtaken anderzijds.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Swiss flag on the top of Mannlichen (Jungfrau region, Bern, Switzerland)

CONTEXT

Patiëntgerichte zorg krijgt steeds meer aandacht. In zorgorganisaties heeft het hoge prioriteit, gezien de associaties met verbeterde patiënt- en organisatie-uitkomsten. Waar men eerst nog dacht dat ‘het beste met de patiënt voorhebben’ gelijk staat aan patiëntgerichte zorg, weten we nu dat we de patiënt actief moeten betrekken bij de zorg, om die zorg patiëntgericht te kunnen verlenen. Dit kan op veel manieren, maar een bekend voorbeeld is shared decision-making, oftewel gedeelde besluitvorming.

Patiëntgerichtheid is één van de zes onderdelen van de definitie van kwaliteit van zorg, vastgesteld door de National Academy of Medicine (NAM), het vroegere Institute for Medicine

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.