Onderzoek | Verpleegkundige praktijkproblemen oplossen middels co-creatie

Verpleegkundigen komen in hun werk verschillende problemen tegen. Problemen die zij bijvoorbeeld in de praktijk proberen op te lossen met kleefpleisters, veiligheidsspelden en een schaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verpleegkundigen komen in hun werk verschillende problemen tegen. Problemen die zij bijvoorbeeld in de praktijk proberen op te lossen met kleefpleisters, veiligheidsspelden en een schaar. Zo worden (spuiten van) maagsondes en beademingsslangen met kleefpleister aan het bed bevestigd of wordt klittenband gebruikt om de kluwen van infuuslijnen bij elkaar te houden.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41184-018-0191-6/MediaObjects/41184_2018_191_Fig1_HTML.jpg

Sinds drie jaar is er een succesvolle samenwerking tussen het Erasmus MC, Hogeschool Rotterdam en Kenniscentrum Zorginnovatie om dit soort praktijkproblemen helpen op te lossen. Praktijkproblemen zoals verpleegkundigen die ervaren, worden voorgelegd aan vierdejaars studenten van de minor Zorgtechnologie (zie kader). De studenten komen in interprofessionele teams (uit de

0
6

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.