Onderzoek | Welke behandeluitkomsten zijn voor patiënten met vroege RA belangrijk?

De behandeling van patiënten met reumatoïde artritis (RA) is de afgelopen twee decennia sterk verbeterd door nieuw ontwikkelde medicijnen en behandelstrategieën.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
62213846

De behandeling van patiënten met reumatoïde artritis (RA) is de afgelopen twee decennia sterk verbeterd door nieuw ontwikkelde medicijnen en behandelstrategieën. Desondanks hebben patiënten onvervulde wensen en behoeften ten aanzien van hun behandeling en behalen ze niet altijd de gewenste uitkomsten.1 Inzicht in behandeluitkomsten die er voor patiënten echt toe doen is daarom belangrijk.

Wat patiënten belangrijk vinden kan verschillen naargelang de ziektefase.2 Er is echter nog weinig onderzoek gedaan onder patiënten in de vroege fase van hun ziekte. Het ‘European Qualitative researchproject on Patient-preferred outcomes in Early Rheumatoid Arthritis’ (EQPERA) speelt hierop in door zich specifiek te

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.