Proeftuin met nieuwe beroepsprofielen

In het Radboudumc zijn twee proeftuinen georganiseerd, gericht op de invoering van deze nieuwe beroepsprofielen: verpleegkundige en regieverpleegkundige.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verpleegkundige van het Diaconessenhuis

Om de verpleegkundige zorg toekomstbestendig te maken, zullen er in 2020 twee beroepsprofielen worden opgenomen in de wet BIG, te weten: verpleegkundige en regieverpleegkundige. In het Radboudumc zijn twee proeftuinen georganiseerd, gericht op de invoering van deze nieuwe beroepsprofielen.

De gezondheidszorg verandert voortdurend door demografische, maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen.1 Deze veranderingen doen een groot beroep op de competenties, vaardigheden en kennis van verpleegkundigen.2 Twee nieuwe beroepsprofielen moeten de verpleegkundige zorg klaar stomen voor de toekomst. Binnen het Radboudumc is ervoor gekozen om voor deze functiedifferentiatie twee belangrijke uitgangspunten te hanteren, namelijk (verdere) professionalisering en academisering van het

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.