Symposium Verpleegkundigen en palliatieve zorg

In 2004 organiseerden het VUmc en TvZ voor het eerst samen een symposium voor verpleegkundigen. Het werd een jaarlijkse traditie waaraan sinds 2015 ook het AMC meedoet. Dit jaar is het thema palliatieve zorg. Voor welke uitdagingen komt de verpleegkundige in het ziekenhuis daarbij te staan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Per 1 januari 2017 is in de SONCOSnormen voor alle ziekenhuizen een palliatief team verplicht gesteld (zie kader). Jeanet Steenbruggen, verpleegkundig bestuurder bij het AMC: ‘Met de palliatieve teams is de zorg in het ziekenhuis rond de laatste levensfase steeds beter georganiseerd en wordt continu gewerkt aan verdere verbetering. Verpleegkundigen op de verpleegafdelingen krijgen steeds vaker te maken met palliatieve zorg: een patiënt wil niet meer eten en drinken, is bang, heeft pijn of is benauwd, of worstelt met vragen over het leven. Verpleegkundigen staan op deze momenten dicht bij de patiënt en het is belangrijk dat zij daarvoor goed

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.