Verpleegkundig specialisten in de Europese etalage

Ber Oomen is senior verpleegkundige maar bij verpleegkundig werk hoort ook vertegenwoordiging van je beroepsgroep in beleidszaken, vindt hij. Daarom heeft hij nog een functie: uitvoerend secretaris voor de European Specialist Nurses Organisation (ESNO).

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
?

Ber Oomen is senior verpleegkundige langdurige zorg bij de Gelderse ggz-instelling Pro Persona. Maar bij verpleegkundig werk hoort ook vertegenwoordiging van je beroepsgroep in beleidszaken, vindt hij. Daarom heeft hij nog een functie: die van uitvoerend secretaris voor de European Specialist Nurses Organisation (ESNO). In Brussel zet hij zich onder meer in voor Europese erkenning van de verpleegkundig specialist.

Het beleid in de gezondheidszorg vraagt een langetermijnaanpak. Daarom is Ber Oomen in Brussel actief, vertelt hij. In de Europese Unie (EU) gaat het bij uitstek om de lange termijn. ‘Toen ik hier begon,

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.