Home Nieuws

Nieuws

‘Loopbaanontwikkeling belangrijk om uitstroom te voorkomen’

Het applaus van Nederland voor zorgverleners tijdens de eerste coronagolf was goed bedoeld, maar daar kan het niet bij blijven.

Wake-upcall: passende zorg na de coronacrisis

Verbetering van de zorg is nú nodig. Dat staat in een open brief van bestuursvoorzitters Marian Kaljouw (NZa) en Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland).

Minderen met alcohol: dit kunnen verpleegkundigen betekenen

Hoe kunnen verpleegkundigen van waarde zijn bij een leefstijlinterventie die beoogt het alcoholgebruik van een oudere te verminderen?

Zó geef je invulling aan Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid: ook praktijkverpleegkundigen en wijkverpleegkundigen kunnen hier prima invulling aan geven.

Post-IC dagboek wint Anna Reynvaan Praktijkprijs

Het Post-IC dagboek van de verpleegkundigen Margo van Mol, Brenda Sleven en Crista Leerentveld was op woensdag 12 mei goed voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs.

Inspelen op digitale vaardigheden laaggeletterden

Niet iedereen profiteert van zorginnovaties, blijkt uit het RVS-rapport Een eerlijke kans op een gezond leven.

Vermindering van registratielast vordert

Bijna een kwart van de wijkverpleegkundigen registreert nog altijd per vijf minuten en heeft daarmee onnodig veel administratielast. Toch is dit een verbetering.

‘Zelfstandige bevoegdheid bachelor medische hulpverlener’

Creëer voor de bachelor medisch hulpverlener een zelfstandige bevoegdheid bij een aantal voorbehouden handelingen. Dat adviseert een onderzoeksgroep van het MUMC+.

Samen beslissen rondom vaccinatie

Zes op de tien bewoners in achterstandswijken laten zich niet vaccineren tegen corona. Dit kan worden gekeerd met gezamenlijke besluitvorming die aansluit bij de doelgroep.

Richtlijn decubitus vernieuwd

De richtlijn decubitus (2021) is geheel vernieuwd en vervangt daarmee de Landelijke multidisciplinaire richtlijn Decubitus preventie en behandeling (V&VN) uit 2011.