Home Opinie

Euthanasie bij dementie

Gelukspsycholoog Ad Bergsma ontvouwt in TvZ 4 2020 onder de diepzinnige titel 'Onthoud hoeveel je niet weet' zijn gedachten over de kortgeleden met een opzienbarend arrest van de Hoge Raad afgesloten euthanasiezaak.

Opinie | Geweldige kans

Peter Bakens plaatst kanttekeningen bij de inhoud van het dossier ‘Implementatie kwaliteitsstandaarden’ uit de vorige TvZ. Volgens hem ontbrak het aan het voortschrijdende inzicht uit de laatste jaren én aan mooie voorbeelden van de bestaande praktijk. Bakens attendeert ook op een geweldige kans.

Opinie | Punten binnenhalen

Boos, verongelijkt, onvoldoende gewaardeerd: het zijn stuk voor stuk kwalificaties die de laatste tijd in één adem worden genoemd met verpleegkundigen. Hoe kijkt Ad Bergsma naar de recente ontwikkelingen? En wat is het advies van de psycholoog en onderzoeker?

GGZ neemt afscheid van mensen met dementie

De invoering van de Wet zorg en dwang biedt de verpleeghuissector een kans, schrijft Arie Berg, verpleegkundig specialist ggz.

Opinie in TVZ

Regelmatig ontvangt de redactie verzoeken om podium te bieden aan opinie. Daarom binnenkort op TVZdirect.nl hiervoor ruimte!
Abonneren