Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 527 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Interview | Désirée Hobbelen: ‘Een robot kan straks teamlid zijn’

De coronatijd heeft een impuls gegeven aan zorg op afstand. Bestaande technologieën, zoals beeldbellen, werden opeens breed omarmd. Désirée Hobbelen, manager vernieuwing & kwaliteit bij Brabant Zorg, is al langer geïnteresseerd in dit soort kansen.

Nieuwe digitale TvZ-nieuwsbrief

Wilt u nog meer lezen over de verpleegkundige praktijk en wetenschap? Vanaf september verschijnt maandelijks de digitale nieuwsbrief van TvZ. Deze staat vol actuele berichten, prikkelende opinies en interessante artikelen. U ontvangt de nieuwsbrief gratis per e-mail. Aanmelden kan via: www.tvzdirect.nl/nieuwsbrief.

Column | Hans van Dartel

Gruwelijk ondervertegenwoordigd

De Meetlat | Learning histories

Learning histories is een actie-georiënteerde onderzoeksmethodiek die wij gebruiken bij de RN2Blend-studie naar gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen.

Proefschriften | Twee actuele proefschriften uitgelicht

Bespreking van de proefschriften van Floor Poos van Amstel en Marleen Lovink

Onderzoek | Dwangmaatregelen toepassen in de acute GGZ

In deze studie is de wetenschappelijke literatuur in kaart gebracht over de attitude van verpleegkundigen en andere relevante kenmerken van verpleegkundigen die te maken hebben met het gebruik van dwangmaatregelen.

Onderzoek | Veranderbereidheid is groter in positieve werkomgeving

Vernieuwing en hervorming in de zorg is door allerlei nieuwe ontwikkelingen hard nodig. Deze studie doet onderzoek naar de veranderbereidheid van verpleegkundigen in relatie tot de werkomgeving.

Student | Rouwzorg nabestaanden IC-patiënten

Rinkje Mirrer heeft vanuit de Hogeschool Rotterdam afstudeeronderzoek verricht naar rouwzorg op de intensive care van het Erasmus MC.

Onderzoek | Verpleegkundige interventies bij geheugenproblemen

Verpleegkundigen kunnen patiënten helpen de gevolgen van geheugenproblemen te verminderen. In dit artikel beschrijven de auteurs hun literatuuronderzoek naar zes verpleegkundige interventies die zijn afgeleid van neuropsychologische revalidatietechnieken.

Onderzoek | Terugdringen onterecht gebruik van urinekatheters en infusen

Urinekatheters en infusen kunnen ernstige complicaties veroorzaken. Daarom is het belangrijk onterecht gebruik terug te dringen. De auteurs ontwikkelden hiervoor een strategie die bestaat uit een aantal interventies. Onderzoek wees uit dat de aanpak effectief is.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie