Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 434 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Student | Bloeddruk: enkel aan de arm meten?!

Elf studenten van de premaster KGW, richting verplegingswetenschap deden onderzoek naar de betrouwbaarheid van bloeddrukmeting aan de onderste extremiteit.

Onderzoek | Het belang van een goede zorgrapportage

In de langdurige zorgverlening ontstaan vaak problemen rondom het rapporteren over de geleverde zorg. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Wat is een goede zorgrapportage?

Onderzoek | Emotionele impact in de nasleep van een kritieke ziekte

De intensive care (IC) is een wereld waarin wordt geleefd en gewerkt op de toppen van uitersten. Patiënten kunnen de mystiek van een delier doormaken, terwijl naasten leven tussen hoop en vrees, angstig naar de uitslagen op de monitoren staren en schrikken van elk alarm. De langetermijngevolgen zijn de laatste jaren beter in beeld gekomen en samengebracht in het Post Intensive Care Syndroom.

Registratielast: waar komt het vandaan?

De registratielast die verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en begeleiders ervaren, krijgt veel aandacht in media, beleid en onderzoek. Tot nu toe is de aandacht vooral gericht op registratiewerkzaamheden die zorgprofessionals doen voor organisaties, zoals minutenregistraties of declaraties. Maar uit ons onderzoek blijkt dat zij ook registratielast ervaren door de verslaglegging over de zorg aan individuele cliënten.

Geen vernieuwend zorgen zonder vernieuwend werken

Vilans is door een aantal zorgorganisaties gevraagd initiatief te nemen om de kwaliteit van het werk - het werkplezier/werkgeluk - onder de loep te nemen.

Column | Cecile aan de Stegge

Leerling-verpleegkundige en verzetsheldin

Dossier Vitaliteit | Vitale verpleegkundigen

Interviews met vier vitale verpleegkundigen

Dossier Vitaliteit | Verpleegkundige én mantelzorger

Een kwart van de zorgmedewerkers verricht mantelzorgtaken. Werkgevers hechten waarde aan hun duurzame inzetbaarheid, maar in de praktijk zijn de mogelijkheden van organisaties niet altijd afgestemd op de behoeftes van deze arbeidskrachten.

Dossier Vitaliteit | Wat hangt samen met vitaliteit?

Het ontbreekt nog aan noodzakelijke kennis over factoren die samenhangen met vitaliteit bij ervaren verpleegkundigen en verzorgenden. Dergelijke knowhow zou de kans vergroten dat oudere zorgprofessionals goed toegerust en met plezier aan het werk blijven.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie