Dossier EPA | Kwaliteitsstandaarden in de ggz

Het is de bedoeling dat er eind 2017 een set van 43 kwaliteitsstandaarden ligt voor de geestelijke gezondheidszorg.  In deze bijdrage een overzicht van de kwaliteitsstandaarden en wat ze betekenen voor patiënten met (ernstige) psychische aandoeningen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is de bedoeling dat er eind 2017 een set van 43 kwaliteitsstandaarden ligt voor de geestelijke gezondheidszorg. Het ontwikkelproces wordt aangestuurd door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz (NKO) met daarin patiënten en hun vertegenwoordigers, professionals (waaronder verpleegkundigen), zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Doel: betere kwaliteit van zorg. In deze bijdrage een overzicht van de kwaliteitsstandaarden en wat ze betekenen voor patiënten met (ernstige) psychische aandoeningen.

Het NKO werd in 2013 opgericht door het Landelijk Platform ggz (de koepel van cliënten- en familieorganisaties) en de beroepsverenigingen van psychologen en psychiaters. Het ontstaan vloeide voort uit

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.