Dossier Gendersensitieve gezondheidszorg | Genderspecifiek onderwijs in een curriculum: Je gaat het pas zien als je het doorhebt

De Masteropleiding Physician Assistant (MPA) bestaat in ons land sinds 2003. Jaarlijks starten zo’n 200 studenten aan vijf hogescholen aan deze tweeënhalfjarige master. De opleiding onderzocht hoe het onderwerp genderspecificiteit in het curriculum verwerkt was en hoe dat beter zou kunnen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Studentkenmerken

Van de studenten aan de MPA heeft ongeveer de helft een verpleegkundige vooropleiding, de andere helft heeft een paramedische opleiding afgerond. De studenten zijn gemiddeld 35 jaar en hebben gemiddeld acht jaar werkervaring opgedaan tussen het afronden van de bacheloropleiding en het starten van deze masteropleiding.

Opleidingskenmerken

De MPA heeft een probleemgeoriënteerde, exemplarische aanpak. Het is duaal onderwijs: een combinatie van leren en werken dus. De student doet vooral toegepaste competenties op: afgestemd op de praktijk. Na de opleiding is de physician assistant bevoegd en in staat om diagnoses te stellen en een therapie te starten in een specifiek

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.