Interview | Janneke van Vliet

Ruim een half jaar geleden is Janneke van Vliet afgezwaaid als bestuurder van het Bravis ziekenhuis. Leiderschap heeft centraal gestaan in haar loopbaan en ook na deze laatste functie blijft ze van betekenis voor verpleegkundig Nederland. Van origine is Van Vliet verpleegkundige.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Nederland, De Bilt, 10 Januari 2018 Janneke van Vliet. Foto: Stijn Rademaker
U bent bestuurder geweest van verschillende perifere ziekenhuizen, na een aantal jaren gewerkt te hebben in een academisch ziekenhuis. ‘Klopt. In 2004 heb ik de overstap gemaakt naar het bestuur: ik ben bestuurder geworden bij het Vlietland ziekenhuis, een fusieziekenhuis van Vlaardingen en Schiedam. Toen ik daar aantrad bleken de heipalen van het nieuw te bouwen ziekenhuis in de grond afgebroken te zijn, wat het nieuwbouwproces drie jaar heeft vertraagd. Evenals de beoogde samenwerking. Dat was wel een verandering, want ik had vijftien jaar in een academisch ziekenhuis gewerkt, waar de cultuur meer op kwaliteit en innovatie gericht was. In
0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.