Onderzoek | Het effect van leiderschaps- en mentoringsprogramma’s op onderzoeksproductiviteit

Er is steeds meer bewijs dat verpleegkundige zorg een grote invloed heeft op zowel gezondheid als maatschappij. Om veilige, doelmatige en persoonsgerichte zorg te kunnen blijven leveren, is het belangrijk te investeren in academische carrières van verpleegkundigen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Context

Dat is niet alleen van belang ter bevordering van verpleegkundig onderzoek dat verpleegkundig handelen onderbouwt. Het is ook noodzakelijk om academisch opgeleide verpleegkundigen te behouden voor het vak.2 De praktijk laat zien dat zij moeite hebben een academische carrière te ontwikkelen door een gebrek aan functies en rollen. Waar het voor artsen al heel gewoon is om een klinische en academische carrière te combineren, is dat voor verpleegkundigen nog niet het geval. Het combineren van deze rollen is zonder klinisch academisch carrièrepad voor verpleegkundigen complex.3 Sterke leiderschaps- en mentoringscompetenties zijn nodig om verpleegkundigen te helpen een academische

0
0

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.