Onderzoek | Hoe ervaren verpleegkundigen hun werkomgeving?

Dit artikel biedt - voor zover bekend voor het eerst - inzicht in de perceptie van verpleegkundigen op hun werkomgeving gedifferentieerd naar opleidingsniveau.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De patient met haar partner in overleg met de verpleegkundige tijdens het intake gesprek. A nurse and the patient with her partner during an intake

Om meer verpleegkundigen aan te trekken en te behouden binnen de organisatie is het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving essentieel. In het Amphia ziekenhuis in Breda is onderzocht wat de perceptie van verpleegkundigen is van kenmerken van de werkomgeving. Tevens is onderzocht wat de invloed van het opleidingsniveau hierbij is.

De stijgende intensiteit van de patiëntenzorg vereist dat de verpleegkundige capaciteit en kwaliteit verhoogd moeten worden.1,2 Voldoende en vakbekwame verpleegkundigen, goede relaties met de artsen, autonomie, support van de leidinggevende, zeggenschap over de beroepsuitoefening en patiëntgerichte zorgcultuur zijn positief geassocieerd met patiëntresultaten, zoals decubitus, infectie, delier, ondervoeding,

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.