Onderzoek | Korter dragen van steunkousen bij PTS

Er is alle reden om kritisch te kijken naar het gebruik van steunkousen bij de PTS doelgroep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
für Beitrag ÄD 2010/02

Context

Steunkousen. Hoeveel mensen in Nederland steunkousen dragen is niet precies bekend. Wel weten we dat het er erg veel zijn, en dat wereldwijd gezien Nederland hierin een unieke positie heeft, aangezien steunkousen in andere landen veel minder worden voorgeschreven en gedragen. Wat we ook weten is dat veel mensen problemen hebben met het aan- en uittrekken van steunkousen, zeker bij de hogere drukklassen. Dit laatste is vaak een reden voor de thuiszorg om dit over te nemen. Dat kost veel tijd, en dus geld. Een andere vraag is in hoeverre het (blijven) dragen van steunkousen terecht is. Elastische steunkousen

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
3
Avatar
Henk Rosendal en José van Dorst zijn respectievelijk lector Wijkzorg aan de Hogeschool in Rotterdam en adviseur en vice-voorzitter van de fractie Wijkverpleegkundigen van V&VN. Samen startten zij de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW). Zij bloggen over de hervorming in de langdurige zorg en de nieuwe rol van de wijkverpleging.