Patiëntportalen: meer overzicht zorg

Hoewel er ook zorgen zijn rondom het gebruik, verwachten verpleegkundigen en verzorgenden dat een portaal patiënten meer inzicht in het behandel- of zorgplan en een beter overzicht van hun zorg geeft.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
senior woman and doctor with tablet pc at hospital

Verpleegkundigen en verzorgenden vinden het belangrijk dat patiënten via een portaal hun eigen zorggegevens kunnen inzien. Hoewel er ook zorgen zijn rondom het gebruik, verwachten verpleegkundigen en verzorgenden dat een portaal patiënten meer inzicht in het behandel- of zorgplan en een beter overzicht van hun zorg geeft. Dit blijkt uit een onderzoek onder de deelnemers van het Nivel Panel Verpleging & Verzorging in het kader van de eHealth-monitor 2018.

Steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden leggen zorggegevens elektronisch vast. Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid online inzage te bieden aan patiënten. De gedachte is dat (online) inzage patiënten helpt om zelf de

0
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.